Verslag 2

Onze rally auto kwam gisteren laat binnen, namelijk om 20:00 uur, terwijl ze om 9:55 waren gestart. Chris en Thomas hadden onderweg problemen door de enorme hitte. Hierdoor werd de brandstof te warm, met als gevolg dat er luchtbellen ontstonden in het brandstof systeem. De mannen in de rally auto hebben dit voortdurend moeten koelen. Daarnaast was de radiateur lek en moest er dus af en toe koelvloeistof bijgevuld worden.

Inmiddels hebben wij beide problemen kunnen verhelpen tijdens ons tweede servicemoment.

Verslag 1

Dag twee van de rally is aangebroken. Gisteren hebben wij de eerste service aan de rally auto uitgevoerd. Gelukkig zijn we geen bijzonderheden tegen gekomen. Dus kon er gewoon onderhoud gepleegd worden.

Vandaag zijn we van bivak 1 verplaatst naar bivak 2. Een mooie rit door de woestijn. Gelukkig weer een probleemloze rit, dankzij Wigchers Internationaal Transport b.v. die voor vertrek uit Nederland onderhoud heeft uitgevoerd aan onze service truck. Het bivak is inmiddels weer opgebouwd en we zijn klaar voor een nieuwe service!

Het is hier erg warm, in de zon geeft onze meter 53 graden en onder onze tent 39 graden. Maar we worden goed in de gaten gehouden door Davey van der Schuur van de opleiding sport en beweging , dus veel water drinken!

Assen – Marokko

Na vijf dagen rijden zijn we nu eindelijk aangekomen in Marokko!

Vrijdag 5 April:

Het begon allemaal vrijdagochtend om vijf uur. Nadat alle tassen waren in gepakt kon er afscheid worden genomen van iedereen die aanwezig was.
Het was nog erg vroeg maar gelukkig waren er veel mensen om ons uit te zwaaien.

Onze eerste stop was bij vanhamtenten in Bladel. Nadat alle teams klaar waten met inpakken en de koffie op was zijn we begonnen met de lange reis van 3500 kilometer. Vanaf daar gingen we met een aantal teams in konvooi richting Marokko.

Rond half 10 in de avond waren we op de camping Camping TerreFerme in Condal net voorbij Dijon. We werden ontvangen met een warme maaltijd en we hebben het eerste stuk van de reis besproken bij het kampvuur. Dit was wel nodig, want de nacht was zeer koud in een tent.

Zaterdag 6 April:

Zaterdag was onze tweede reisdag. Een lange trip van 1200 km stond deze dag op het programma. Na een lange dag zijn we aangekomen in Xabia (Spanje). Hier hadden wij een mooie Villa om te overnachten.

Zondag 7 April:

Na een goede nachtrust en een goed ontbijt was het tijd voor wat boodschappen.
Deze dag hebben wij het wat rustiger aangedaan en samen met Van Ham Tenten & Podia B.V. #valkevents Erren Rally Racing genoten van het koude zwembad. Hierbij hadden wij een prachtig uitzicht over zee. Na een lekkere BBQ In de middag hebben wij de reis voortgezet en hebben we de laatste 380 km richting de haven gereden, waar wij tevens overnacht hebben.

Maandag 8 April:

Maandag, onze vierde reisdag was aangebroken en we hadden wat te vieren. Niet alleen dat de reis goed was verlopen maar ook mark Bouwman is 42 jaar geworden!

We zouden om 10 uur gaan varen maar de boot had helaas twee uur vertraging (wat uiteindelijk drie uur is geworden). Na een rustige bootreis zijn we rond een uur of zeven in de haven van Nador aangekomen. Spannend of alles in een keer de grens door kan komen. Na veel heen en weer geloop en de nodige pennen,petten en wat geld was de grens Nador voor ons open en mochten we door.

Bij een tankstation langs de tolweg 130 km van de haven, hebben we ons bivak opgezet.

Dinsdag 9 April:

Reisdag vijf en de laatste 950 km tot aan Agadir voor de boeg. De tolwegen waren vrij rustig dus konden we goed doorrijden. Om half 9 in de avond zijn we in Agadir aangekomen. Gelukkig konden we gelijk in onze hotelkamer. Eindelijk weer eens een goede douche en een goed bed😀.

Woensdag 10 april:

De administratieve keuring hebben we gehad, de opbouw van het bivak is klaar, de rally auto is afgeladen en we zitten nu te genieten in de zon van Agadir.

Morgenochtend om 8 uur technische keuring… spannend!

We houden jullie op de hoogte en voor meer informatie blijf onze pagina volgen.